Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Menu:

Litochoro, Pieria og Olympusbjerget.

"Alexanders Grækenland" hvorfra han skabte sit storrige rummer de kvaliteter og moderne forudsætninger som kræves for at bosætte sig her.

Pieria Amt er velbeliggende i forhold til storby, forsyninger, badestrande og landskabelige rigdom. Ikke mindst den kulturelle by Litochoro under det vældige Olympusbjerg, har med sit kvalitative tilsnit vist sig ideelt for udlændinge der har ønsket en bolig for at opleve Grækenland som andet end turistmål. Iagttager man det storslåede landskab der omgiver Litochoro, det store flade delta, gennemskåret af floderne fra Balkan, de sydvendte bjergskråninger mod nord, og det næsten 3 km høje Olympusbjerg, opdager man ,at der er tale om en helt speciel topografi i et varmt, varieret klima. Litochoro by med ca. 8.000 indbyggere lever hele året rundt, med dens små gader og dagligvarebutikker, frugt- og grøntsags marked, taverner og restauranter. Fra byens torv er der regelmæssige busforbindelser til de populære badestrande og kystferiebyer og til Katerini by der har forbindelse til hele det centrale Grækenland

Det legendariske Olympusbjerg rejser sig majestætisk med sine 3000m bag Litochoro. Kombinationen af historiens vingesus , de grønne bjergskråninger med de rislende kilder og rige plante- og fugleliv skaber en fornemmelse af storhed og velvære. Bjerget forener himmel og jord og ofte brydes sollyset gennem dramatiske skyformationer. Man forstår hvorfor De Olympiske guder valgte at bosætte sig netop her. Intet andet sted i Europa ligger et højt bjergmassiv direkte ud til havet. Det blå Ægæiske Hav der omgiver Pieria er en sanselig oplevelse af farver, sand, salt, forfriskende luft og vidunderlig kyst.

Udover den naturlige skønhed, bjergene, kysten, strandene og den moderne turistinfrastruktur, kan Pieria være stolt af de mange kulturelle og arkæologiske monumenter. Den europæiske kultur havde sin vugge her i datidens centrale del af Grækenland - for evigt bevist ved dette århundredes arkæologiske fund. Der gik et gys gennem verdens arkæologer, da der så sent som i 1977 i Vergina åbenbarede sig et fantastisk gravsted med tunge guldkister, purpurkæder, våben, gulddiademer og mange andre kostbarheder. Dette var kong Phillip d. II's ( fader til den myte omspundne Alexander den Store) uberørte gravkammer. fra ca. 350 år før vor tidsregning. Museet giver et helt billede på de antikke grækeres virke og formåen. Hvilket held for nutidens grækere at finde et uberørt gravkammer blandt hundredvis røvede! - og så dette!! Aristoteles - Phillipos - Alexandros - virkede her i det antikke Grækenland.

Thessaloniki er Grækenlands næststørste by. Herfra er der ca. 90 km. til Pieria, Litohoro by ad nybygget motorvej mod Athen. Det græske samfund omkring Thessaloniki er et dynamisk samfund på ca. 2 mill. indbyggere med en rivende udvikling som handels- og universitetsby, men byen rummer stadigvæk de typiske græske livskvaliteter. Byen har en international nerve med masser af restauranter, cafeliv og en flot havnepromenade. Litohoro - en ren og folkelig by ved de antikke guders Olympusbjerg også kaldet Zeus’s bjerg. Intet sted i Europa ligger et så imponerende bjergmassiv - direkte ud til havet.

Se evt. dette link for mere information:
www.pieria-tourism.gr.